Geschiedenis

***SINDS SEPTEMBER 2023 BEDRIJF OPGEHEVEN*** SCHAARS is sinds 2000 gevestigd in Amsterdam. De eerste 10 jaar op nr.262 van de Westerstraat. Daar begon ik aanvankelijk een compagnonschap maar al snel bleek dat ik mij `solo` beter beweeg. Januari 2010 verhuisde ik naar nr.230 van de Westerstraat, 100 meter verderop. Dit was de galerie ( Art District) waar ik al een aantal jaren mijn schilderijen exposeerde. Dit prachtige pand is uitermate geschikt om beide aktiviteiten te combineren. Even voor de volledigheid...

In de jaren 80 heb ik voor verschillende firma`s waaronder Schwarzkopf en Redken jarenlang kapperstrainingen en allerlei cursussen gegeven. In 1990 startte ik mijn eerste kapperszaak in Hilversum ( Ronald de Jong - Hairdesign later SCHAARS). Daarna in`95 verhuisde ik naar naar het mooie pand op de Vaartweg te Hilversum, wat later door kapper Gerard Vos werd overgenomen. In die periode hebben we echt naam gemaakt als vooruitstrevende kappers. Maar helaas begon Hilversum mij steeds meer te benauwen en moest naar Amsterdam.

Nu na alweer 18 jaar kan ik zeker zeggen dat SCHAARS bij velen een bekende `spot` is geworden. En zelfs voor Amsterdamse begrippen apart wordt bevonden door de combi van kapper en galerie / atelier. 

 

EXPOSITIES

2009 Art District Amsterdam.
2010 De Fabriek Zaandam.
2011  De Swarten hond Haarlem.
2012 Galerie de Kolk Spaarndam, Kunstboulevard Van Duivenboden Haarlem, Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis Amsterdam.
2013 Galerie de Kolk Spaarndam, vd Reyden makelaar Zandvoort.
2014 OpenAteliersJordaan Amsterdam

Direct online afspraak maken?**** SCHAARS IS OPGEHEVEN***

***SCHAARS IS PER SEPTEMBER 2023 OPGEHEVEN***