Schilderijen

Over mijn schilderstijl...

Schilderen is voor mij spelen met verf. Ik zoek geen stijl of einddoel. Begin meestal impulsief, laat me verder leiden door mn fantasie of het `nu.`..wat betekent direkt reageren zonder verdere gedachten.

Ieder doek is een nieuw spel waarin ervaring of kennis geen rol speelt. Ik geef de doeken geen naam, zodat het alleen maar beeldtaal blijft. Denk wel dat ` de natuur` onbewust een rol speelt. Stenen, rotsen, aardverschuivingen, water, luchten schieten langs mijn netvlies.

Ik ben autodidact en weet weinig of niets van kunst, stijl of techniek. Maar om eerlijk te zijn wil ik er ook niets van weten zodat ik weet dat het uit mezelf komt. Ik werk uitsluitend met acrylverf en vaak met het paletmes. Met veel doeken ben ik maanden bezig, ze gaan een soort `organische' groei door. Opzetten, veranderen, lang kijken, wegschuren, wegkrabben, glad maken, weer opzetten en ga zo maar door. Uiteindelijk ontstaat er voor mij een mooi spanningsveld tussen beweging en rust, meestal in meer aardse kleuren.

Wat mij fascineert als je een een schilderij `in` gaat, is dat je je vermaakt in een stroom van onverwachte schakeringen van kleuren, lijntjes en structuren. Veel lijkt dan te `botsen` maar toch zit er een soort 'flow' van oorzaak en gevolg in.

- Ronald de Jong

Direct online afspraak maken?**** SCHAARS IS OPGEHEVEN***

***SCHAARS IS PER SEPTEMBER 2023 OPGEHEVEN***